Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Δελτίο Τύπου του ΥΠ.ΠΟ.Τ


Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού είναι στην ευχάριστη θέση
 να ανακοινώσει ότι όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένης της Ακρόπολης και του Σουνίου, θα είναι ανοιχτοί για την βραδιά της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

Η στάση της πλειοψηφίας των αρχαιοφυλάκων που προσφέρθηκαν εξαρχής να εργασθούν εθελοντικά, με αποτέλεσμα να έχει εξασφαλισθεί από την πρώτη στιγμή ότι θα είναι ανοιχτοί τουλάχιστον 92 χώροι σε όλη την Ελλάδα, ήταν μια στάση αρχής. Για την εργασία τους αυτή, πάντως, θα πληρωθούν τη νόμιμη αμοιβή τους όπως έχει ανακοινωθεί ήδη.

Είναι προφανές ότι η στάση του ΥΠΠΟΤ και των αρχαιοφυλάκων καθώς και η απήχησή της στην κοινωνία βοήθησε ώστε τελικά όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι να παραμείνουν ανοιχτοί. Γι αυτό χαιρετίζουμε και τη σημερινή απόφαση της ΠΕΥΦΑ.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΥΦΑ


Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010


Αθήνα 23 Αυγούστου 2010

Προς: Συντάκτη/Συντάκτρια
Υπουργείου Πολιτισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η ΠΕΥΦΑ, με αίσθημα σοβαρότητας και ευθύνης, όπως άλλωστε έκανε πάντοτε, απέναντι στο τουρισμό μας, στην οικονομία της Χώρας μας και στο κοινωνικό σύνολο γενικότερα, παραβλέποντας την αρνητική στάση που τήρησε η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΠΟΤ, που με δικά της λάθη οδήγησε τα πράγματα σε αδιέξοδο, συνήλθε σήμερα εκτάκτως και αφού συνεκτίμησε όλες τις παραμέτρους σχετικά με την εκδήλωση της ΄΄Πανσελήνου΄΄, αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει τα μέλη της Αρχαιοφύλακες να επιδείξουν αντίστοιχο πνεύμα ευθύνης και να ανταποκριθούν θετικά στην πραγματοποίηση αυτής της όμορφης νυκτερινής Αυγουστιάτικης εκδήλωσης.
Τα χρήματα που έχει προγραμματίσει η Κυβέρνηση ως αμοιβή για τους εργαζόμενους, δηλώνουμε ότι, επιθυμούμε να κατατεθούν στο ΄΄χαμόγελο του παιδιού΄΄, αφού είναι αυτονόητο ότι αυτή μας η απασχόληση είναι προσφορά των εργαζομένων Αρχαιοφυλάκων στη δοκιμαζόμενη κοινωνία μας.
Εφόσον η Κυβέρνηση το αντιμετωπίζει ως θεσμό, οφείλει να αφήσει τις προχειρότητες και μετά από διάλογο με τους εργαζόμενους, να θεσμοθετήσει σε νέα βάση τον τρόπο διεξαγωγής αυτής της εκδήλωσης.

Το Γενικό Συμβούλιο
Της ΠΕΥΦΑ