Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Κατάληψη στο ταμείο του χώρου της Ακρόπολης από συμβασιούχους

Ελεύθερη η είσοδος στους επισκέπτες

Κατάληψη στο ταμείο του χώρου
της Ακρόπολης από συμβασιούχους

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2010 11:12 
πηγή:Νέα
Νέα κινητοποίηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης πραγματοποιούν από το πρωί οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι έχουν καταλάβει τα εκδοτήρια εισιτηρίων και έτσι η είσοδος των επισκεπτών είναι δωρεάν.

  • Νέα κινητοποίηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης πραγματοποιούν από το πρωί οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι έχουν καταλάβει τα εκδοτήρια εισιτηρίων και έτσι η είσοδος των επισκεπτών είναι δωρεάν. Μπροστά από την είσοδο του χώρου υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις, που παραμένουν στο σημείο από την περασμένη εβδομάδα.
  • Από την αρχή των κινητοποιήσεών τους, οι συμβασιούχοι είχαν προειδοποιήσει ότι θα προχωρούν σε αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.Χθες, Τρίτη, απέκλεισαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επί της οδού Πατησίων.
  • Οι συμβασιούχοι και έκτακτοι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΤ διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων, την άρση του περιορισμού του 24μηνου για όλες τις ειδικότητες του ΥΠΠΟΤ και την άμεση τοποθέτηση των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.Να σημειωθεί πως αύριο, Πέμπτη, απεργούν οι έκτακτοι αρχαιολόγοι του ΥΠΠΟΤ, σε ένδειξη συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων. Στο πλαίσιο της απεργίας έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας (στις 10 το πρωί), και στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη (στις 11 το πρωί). Απεργία έχει κηρύξει και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

TA NEA On-line - Αποκλεισμένο από συμβασιούχους το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

TA NEA On-line - Αποκλεισμένο από συμβασιούχους το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο