Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Κλειστή η Αρχαία Αγορά και το ανάκτορο του Γαλέριου

Κλειστή η Αρχαία Αγορά και το ανάκτορο του Γαλέριου

Σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι της Θεσσαλονίκης έχουν κατεβάσει ρολά για το κοινό λόγω έλλειψης προσωπικού. «E» 20/5
 Σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι της Θεσσαλονίκης έχουν κατεβάσει ρολά για το κοινό λόγω έλλειψης προσωπικού.
Οι 40 προσλήψεις έκτακτου προσωπικού στην ΙΣΤ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων απορροφήθηκαν από το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο είναι ένας από τους 21 χώρους που λειτουργεί πλέον με διευρυμένο ωράριο, ενώ οι 35 μεταταχθέντες υπάλληλοι από τον... ΟΣΕ πήγαν στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το οποίο λειτουργεί όλη ημέρα. Ετσι στους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους της ΙΣΤ' ΕΠΚΑ απέμειναν ελάχιστα άτομα, που, παρά τις προσπάθειές τους και τις διπλοβάρδιες, δεν μπορούν να τους κρατήσουν ανοιχτούς.
Εδώ και έναν μήνα δεν λειτουργεί η Αρχαία Αγορά και το ανάκτορο του Γαλέριου στην Πλατεία Ναυαρίνου.
Κλειστός λόγω έλλειψης φυλάκων είναι για πάνω από έναν χρόνο ο μακεδονικός τάφος στον Φοίνικα. Το θέμα είναι σε γνώση του ΥΠΠΟΤ και γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστεί, δεδομένου ότι το καλοκαίρι θα βρίσκονται τουρίστες στην πόλη, οι οποίοι θέλουν να επισκεφτούν τα μνημεία.
πηγή:ΕΘΝΟΣ

Π.Ε.Υ.Φ.Α.: Αντιδράσεις για το νέο ωράριο της Ακρόπολης

Π.Ε.Υ.Φ.Α.: Αντιδράσεις για το νέο ωράριο της Ακρόπολης
Π.Ε.Υ.Φ.Α.:  Αντιδράσεις για το νέο ωράριο της Ακρόπολης Με σχετική επιστολή που έστειλε στον υπουργό Παύλο Γερουλάνο, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (Π.Ε.Υ.Φ.Α.) γνωστοποιεί, την αντίδρασή της στην απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού «να παραμένει ανοιχτή η Ακρόπολη από τις 08:00-19:00 όλο το χρόνο».
Στην ανακοίνωση-επιστολή, επισημαίνεται μεταξύ άλλων, ότι «μπαίνουν σε κίνδυνο οι προσλήψεις του εποχιακού προσωπικού, λόγω έλλειψης κονδυλίων, ενώ από τη 1η Ιουνίου θα αναγκαστεί να λειτουργήσει και πάλι σε μονή βάρδια το προσωπικό της Ακρόπολης».
«Η υφιστάμενη κατάσταση εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την  κλικ