Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Έλλειψη, λέει, προσωπικού…



Έλλειψη, λέει, προσωπικού…
Γράφει: Χρηστίδου Βαγγελιώ
03/11/2011
Κλειστά ξανά τα δύο Αρχαιολογικά Μουσεία και το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης

Κλειστά είναι και πάλι, από προχτές Τρίτη, τα δύο Αρχαιολογικά Μουσεία και το Αρχαίο Θέατρο της Μυτιλήνης. Παρ’ όλο που οι τρεις χώροι κατάφεραν να μείνουν ανοιχτοί το καλοκαίρι, προσελκύοντας μάλιστα πολλούς επισκέπτες, τώρα η λειτουργία τους έρχεται και πάλι αντιμέτωπη με το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, που τακτικά αντιμετωπίζει η Κ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων τα τελευταία χρόνια.

«Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης θα παραμείνει κλειστό λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού», αναφέρει στα ελληνικά και τα αγγλικά η σχετική ανακοίνωση, που από την Τρίτη έχει τοποθετηθεί τόσο στο Παλιό, όσο και στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης.
Με την ίδια ανακοίνωση ορίζεται πως ο χώρος θα ανοίγει μόνο κατόπιν ραντεβού, αφού οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα της υπηρεσίας (22510 22087 και 22510 42589), καθημερινά και από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Την ίδια στιγμή, κλειστό είναι και πάλι το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης, ενώ κανονικά και χωρίς πρόβλημα λειτουργούν μόνο οι αρχαιολογικοί χώροι της Θερμής και των Μέσσων.

Κλειστό το Νέο και το Παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο από προχτές (πάνω). Για τις ώρες, τις ημέρες και τα τηλέφωνα στα οποία θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες, ενημερώνουν οι ανακοινώσεις στις εισόδους των δύο Μουσείων

«Τα Μουσεία θα είναι ανοιχτά με ραντεβού, για να μην αποκλειστούν ομάδες επισκεπτών όπως φοιτητές, μαθητές, τουρίστες κ.λπ., αλλά και μεμονωμένοι επισκέπτες», εξήγησε στο «Ε» η προϊσταμένη τής Κ΄ ΕΠΚΑ, Όλγα Φιλανιώτου. «Θα αποκατασταθεί και πάλι η λειτουργία τους όταν μας ειδοποιήσουν ότι μπορούμε να προσλάβουμε προσωπικό, κάτι που φαντάζομαι ότι δε θα αργήσει, αφού πρόσφατα είχαμε επικοινωνία με το Υπουργείο Πολιτισμού. Θέλουμε, πάντως, να είμαστε αισιόδοξοι ότι το πρόβλημα αυτό που εμφανίζεται κάθε τόσο, δε θα κρατήσει για πολύ ακόμη.»

"ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΤΟ ΠΑΛΙΌ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

"ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΤΟ ΠΑΛΙΌ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

«Θύμα» της οικονομικής κρίσης έπεσε και το παλιό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας! Εκτός λειτουργίας τέθηκαν το παλαιό μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας και το παλιό εφορείο – μουσείο των ανασκαφών! Η δυνατότητα εφεδρείας και κυρίως της πρόωρης συνταξιοδότηση δημιούργησαν πρόβλημα, λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ τα πράγματα έγιναν χειρότερα με την αποχώρηση του εποχικού προσωπικού στις 31 Οκτώβρη.
Η προϊσταμένη της Ζ΄ΕΠΚΑ, Γεωργία Χατζή, δήλωσε: «Λόγω των πολλών αφυπηρετήσεων υπαλλήλων μας και των παραιτήσεων που γίνονται λόγω των επικρατουσών οικονομικών συνθηκών, έχουμε αποχωρήσεις υπαλλήλων. Στις 31 Οκτωβρίου αποχώρησε και το εποχικό προσωπικό που μας είχε ενισχύσει και είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε ανοιχτά όλα τα μουσεία και τον χώρο».
ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr