Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Απεργούν οι έκτακτοι αρχαιολόγοι - πολιτισμός

ΤΟ ΒΗΜΑ - Απεργούν οι έκτακτοι αρχαιολόγοι - πολιτισμός

Ζητούν επαναπρόσληψη χωρίς τον περιορισμό του «24μηνου»
Απεργούν οι έκτακτοι αρχαιολόγοι
Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη κινητοποίηση των αρχαιολόγων
Αθήνα
Σε 24ωρη απεργία στις 10 Μαρτίου, με συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη (Παλαιά Φιλοσοφική Σχολή, 9.30 π. μ.) και στην Αθήνα, στο υπουργείο Εσωτερικών στις 11.00 π. μ., καλεί τα μέλη του ο Σύλλογος Έκτακτων Αρχαιολόγων, ζητώντας την κατάργηση του περιορισμού του «24μήνου» (άρθρων 5 και 6 του ΠΔ 164/2004) που απαγορεύει την επαναπρόσληψη μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος.

«Ως συνέπεια οι περισσότεροι πεπειραμένοι αρχαιολόγοι αντιμετωπίζουμε τον αποκλεισμό διαπαντός από την εργασία, μη έχοντας δυνατότητα να κάνουμε ούτε αίτηση στις ελάχιστες προκηρύξεις θέσεων, αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου. Οπως επισημαίνουν, μάλιστα, οι ίδιοι, η εξαίρεσή τους από το 24μηνο θα έχει μηδενικό οικονομικό κόστος για τον προϋπολογισμό του κράτους.

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει καταθέσει πάντως σχέδιο Νόμου προς ψήφιση στη Βουλή, με το οποίο ζητεί την εξαίρεση του επιστημονικού και εξειδικευμένου προσωπικού του από τους περιορισμούς των άρθρων 5 και 6 του ΠΔ 164/2004, αλλά ακόμη δεν υπάρχει εξέλιξη, αφού το λόγο έχει πλέον το υπουργείο Εσωτερικών.