Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ε.Υ.Φ.Α ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ

Σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε  με την αποπληρωμή των περαν του πενθημερου (πληρωμή μεσου του Τ.Α.Π)  η Π.ΕΥ.Φ.Α εξεδωσε  ανακοινωση, σύμφωνα με την οποια οι Αρχαιοφυλακες απέχουν  από την εργασία τους το επόμενο Σαββατοκύριακο 26 & 27 Νοεμβρίου 2011,εφαρμόζοντας πενθημερη εργασία από τη Δευτέρα 21/11/2011 μέχρι και την Παρασκευή 25/11/2011.επισημαίνοντας ότι εάν η πολιτικη ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού  δεν εξασφαλίσει άμεσα τα απαραίτητα κονδύλια και την έκδοση της προβλεπόμενης κοινής Υπουργικής Απόφασης, οι Αρχαιοφυλακες θα συνεχίσουν να απέχουν τα Σαββατοκύριακα και το επόμενο διάστημα.


Αθήνα 18 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι
Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες είχαμε, σχετικά με την έκδοση της εγκριτικής Υπουργικής Απόφασης για την καταβολή της αποζημίωσης μας για την έκτη ημέρα εργασίας, αλλεπάλληλες παλινωδίες, τόσο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΤ, όσο και της Διοίκησης του ΤΑΠΑ, που θέτουν πλέον σε άμεσο κίνδυνο τα απαραίτητα κονδύλια για την αποπληρωμή των Πέραν των Πενθημέρου των μηνών Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2011 καθώς και για όλο το επόμενο έτος. Μετά απ’ αυτό η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΕΥΦΑ σε έκτακτη συνεδρίασή της σήμερα, ομόφωνα αποφάσισε, την εφαρμογή πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας. Έτσι καλούμε όλους τους συναδέλφους μας Αρχαιοφύλακες, ξεκινώντας από τη Δευτέρα 21/11/2011 μέχρι και την Παρασκευή 25/11/2011 να εργάζονται 8 ώρες ημερησίως και να απέχουν από την εργασία τους το επόμενο Σαββατοκύριακο 26 & 27 Νοεμβρίου 2011.
Εάν η ηγεσία του ΥΠΠΟΤ δεν εξασφαλίσει άμεσα τα απαραίτητα κονδύλια και την έκδοση της προβλεπόμενης κοινής Υπουργικής Απόφασης, θα συνεχίσουμε να απέχουμε τα Σαββατοκύριακα το επόμενο διάστημα. Αρκετές περικοπές έχουμε υποστεί οι Αρχαιοφύλακες τη τελευταία περίοδο σε οικονομικά και όχι μόνο θέματά μας.
Να είστε όλοι σε ετοιμότητα και θα ενημερωθείτε για όποια τυχόν εξέλιξη υπάρξει.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την
Εκτελεστική Γραμματεία
Της ΠΕΥΦΑ
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Ιωάννης Μαυρικόπουλος Γεώργιος Δημακάκος