Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Από www.capital.gr

Αύξηση του κατώτατου μισθού με τη στήριξη του ΔΝΤ

, Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 12:54

Ιρλανδία: Αύξηση του κατώτατου μισθού με τη στήριξη του ΔΝΤ


Ο Ιρλανδός υπουργός Επιχειρήσεων, Richard Bruton, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα αντιστρέψει τις περικοπές στο επίπεδο του κατώτατου μισθού, έπειτα από μια αναθεωρημένη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οποία θα ανακοινωθεί την Παρασκευή.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας των Irish Times, ο υπουργός επεσήμανε πως σε αντάλλαγμα θα υπάρξουν αλλαγές σε υφιστάμενες συμφωνίες, οι οποίες δίνουν στους εργαζομένους δικαιώματα, όπως η μεγαλύτερη αμοιβή τις Κυριακές και τις τραπεζικές αργίες.


Ο Bruton είπε σε δημοσιογράφους πως τα μέτρα, τα οποία θα απαιτήσουν νομοθεσία, έχουν τη στήριξη του ΔΝΤ, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι οι νέοι νόμοι θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.


Η κυβέρνηση σχεδιάζει να εισάγει νομοθεσία προκειμένου να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό από τα 7,65 ευρώ στα 8,65 ευρώ ανά ώρα έως το καλοκαίρι, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα που επικαλείται τον Bruton.


Σημειώνεται πως η κυβέρνηση της Ιρλανδίας με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ θα δημοσιεύσουν την αναθεωρημένη τους συμφωνία την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: