Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

(Απόσπασμα από το αρθροΔΕΗ: ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΩΝ ΑΡΠΑΧΤΙΚΩΝ  του Κυριάκου Λυμπερη στην Σοσιαλιστικη Εκφραση)
Ένα νέο φορομπηχτικό μέτρο (που εμπνεύστηκε από αρρωστημένα μυαλά) έρχεται να συνδεθεί με όλα τα αλλά χαράτσια για να βυθίσει τα φτωχά νοικοκυριά πιο πολύ στο οικονομικό αδιέξοδο.

Τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι καθημερινά στήνονται στην ουρά για να κάνουν διακανονισμό ρεύματος γιατί δεν έχουν να πληρώσουν. Τη στιγμή που οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί είναι της τάξης των 800 εκατ. Ευρώ, η κυβέρνηση μεταβάλει την ΔΕΗ σε φοροεισπράκτορα γνωρίζοντας ότι θα είναι χιλιάδες οι εργαζόμενοι που δε θα πληρώσουν γιατί δεν έχουν να πληρώσουν ούτε την δόση του διακανονισμού.

Η κυβέρνηση που αποδεικνύεται ότι δεν κάνει τίποτα στη τύχη και όλα είναι μελετημένα με μεγάλη ακρίβεια έχει το σκοπό της. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια να κάνει την εταιρεία προβληματική και σε συνδυασμό με τη μείωση των μισθών με 35% να μπορέσει να τη ξεπουλήσει ευκολότερα σε «εξευτελιστική τιμή».

Την Πέμπτη 13/10/11 η ΓΕΝΟΠ έκανε κατάληψη στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ έτσι ώστε να μην εκδοθούν οι λογαριασμοί και με αυτόν τον τρόπο να προστατευθούν τα φτωχά κοινωνικά στρώματα που δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν το χαράτσι

Η κατάληψη κράτησε 2 ημέρες καθώς η διοίκηση της ΔΕΗ προετοιμασμένη όπως φαίνεται έδωσε εντολή οι λογαριασμοί να τυπωθούν σε άλλους χώρους.

Μεγάλη σημασία όμως έχει (και εδώ είναι το στοίχημα της ΓΕΝΟΠ προς την κοινωνία) όταν σταλθούν οι λογαριασμοί και δεν πληρωθούν, οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι να μην κόψουνε το ρεύμα στα φτωχά νοικοκυριά σαν απάντηση στην απειλή της κυβέρνησης ότι όποιος δεν πληρώσει, το ρεύμα θα κοπεί.

Μόνο έτσι θα ακυρωθεί ο νόμος γιατί το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό. Μόνο έτσι θα κερδίσει ξανά το συνδικάτο την εμπιστοσύνη του καταναλωτή και θα ξεπλυθούν οι όποιες αμαρτίες του παρελθόντος για τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Σοσιαλιστική Έκφραση | ΔΕΗ: ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΩΝ ΑΡΠΑΧΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: